Asociația Femeilor Universitare din Româniaa participat la seminarul "Avem nevoie unii de altii", evenimentul, organizat de Serviciul Public de Asistență Socială din Municipiul Curtea de Argeș, a marcat Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Cu acest prilej, reprezentanta AFU România, dna Elena Chiriță, Coordonatoarea Filialei "Regina Maria", a prezentat Raportul UNICEF cu privire la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului. Dna Mariana Moise, Șefa Serviciului Public de Asistență Socială Curtea de Argeș, organizatoarea evenimentului, dar și ceilalți vorbitori au abordat teme cum ar fi: asistenţa socială la nivelul Municipiului Curtea de Argeș, importanța parteneriatelor cu societatea civilă, instituții publice sau private, respectarea demnităţii umane, resepctarea statutului social, protecția împotriva oricărei forme de abuz- psihic, fizic, intelectual, economic, politic, promovarea cunoașterii și respectării drepturilor copilului, îngrijirea și educația copiilor și adolescenților. Despre locul ocupat de persoana asiatată social (tânăr sau vârstnic) pe agenda instituțiilor publice sau a organizațiilor neguvernamentale au vorbit, de asemenea, Rodica Ciucă de la CJRAE Argeş, George Mitrache de la asociația A.U.D.I, Maria Barbu de la Centrul ACCES, asistent social Elena Becheru ș.a.
La evenimentul, găzduit de Primăria Curtea de Argeș, au participat copii de la Centrul de Zi "ACCES", beneficiari ai SPAS, bunici care cresc copii ai căror părinţi sunt plecați în străinătate, elevi care participă ca voluntari la activitățile organizate de către SPAS Curtea de Argeș. Printre particiapanți s-au numărat: lucrători din SPAS, reprezentanţi din partea Primăriei şi Consiliului Comunitar Consultativ, Poliţiei Municipale, Spitalului Municipal, instituţiilor şcolare, Arhiepiscopiei, ONG-urilor locale ș.a. Printre invitații speciali care au susținut prelegeri s-au aflat E.S. Ambasador Marinel Ioana și Părintele Consilier de la Arhiepisopia Argeșului și Muscelului, Andrei Diaconescu.
Organizația Națiunilor Unite și Federația Internațională a Asistenților Sociali au decis ca anual, în a treia zi de marți a lunii martie, să fie sărbătorită Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Scopul: evidențierea rolului asistentului social în contextul socio-economic actual şi importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru al ei, precum și progresele realizate în domeniul asistenţei sociale.