contact
search
    Asociația Femeilor Universitare
    Asociația Femeilor Universitare

    START - O viata de calitate in siguranta

    Concomitent cu protestul din fata Primariei capitalei din 25 noiembrie 2014, AFU a fost prezenta la evenimentul de lansare a proiectului "START - O viata de calitate in siguranta" initiat de Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati in parteneriat cu Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul".
    Finantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 axa prioritara 6 " Promovarea incluziunii sociale", domeniul major de interventie 6.3 "Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii" are ca obiectiv general sa dezvolte masuri integrate de abordare sistemica nationala pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane.
    Regiunile de interventie ale proiectului acopera intreg teritoriul tarii (Bucuresti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Oltenita Vest) si se adreseaza unui grup tinta de 10.050 persoane, din care: 1.000 femei, 5.000 alte persoane din grupuri vulnerabile, astfel: 4.000 victime ale violentei domestice, 1.000 copii in situatii de risc, 50 victime ale traficului de persoane, 3.000 experti din cadrul structurilor publice care au responsabilitati in prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane si/sau interactioneaza cu victime, 500 manageri si 500 persoane din cadrul autoritatilor publice locale si centrale.
    Problematica proiectului este una complexa si cuprinde 4 mari arii de actiune:
    1. la nivelul imbunatatirii cunostintelor si competentelor specialistilor si personalului care lucreaza in domenii relevante (prin seminarii si programe de formare profesionala),
    2. la nivel de mentalitate (prin campanii de informare privind problematica violentei domestice si cea a traficului de persoane),
    3. privind abordarea unor masuri eficiente (prin mecanisme de prevenire, combatere, interventie si monitorizare)
    4. privind dezvoltarea unitara si eficienta a serviciilor furnizate victimelor violentei asupra femeilor si a traficului de persoane.
    Actiuni in cadrul proiectului
    • formare profesionala si calificare in domeniul incluziunii sociale relevante pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane;
    • acreditarea/ autorizarea programelor de formare si de educatie destinate persoanelor din categoriile grupurilor tinta;
    (acestea doua sa iasa mai bine in evidenta, cumva)
    • crearea unui sistem integrat de inregistrare, raportare si management al cazurilor de violenta in familie, prin realizarea unui sistem specializat care ar facilita inregistrarea mai usoara a datelor si elaborarea setului unitar de instrumente de monitorizare, inclusiv a fisei unice;
    • crearea unor mecanisme si implementarea unor masuri dedicate prevenirii si combaterii violentei domestice si a traficului de persoane, inclusiv centre dedicate si modalitati discrete de protejare a victimelor;
    • infiintarea unei linii telefonice gratuite si anonime destinate victimelor violentei in familie;
    • campanii pentru cresterea constientizarii si combaterii traficului de persoane si violentei domestice, in special impotriva femeilor si a copiilor.
    La eveniment au participat domnul Corneliu Visoianu, consilier al Cabinetului Primului Ministru, doamna Ioana Liana Cazacu, secretar de stat, DESFB, domnul Comandant Niculae Iancu, rector, Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", doamna Gabriela Coman, secretar de stat, Agentia Nationala pentru protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, domnul Csaba Ferenc Asztalos, presedinte, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Andreea Marin, presedinte Pretuieste Viata, Daniela Nane actrita Teatrul Bulandra, Adrian Chesnoiu, manager de proiect, precum si experti din cadrul proiectului: Mihaela Sasarman, Asociatia Transcena, Andreea Braga, Centrul FILIA, Cristina Bordei, Fundatia SensiBlu si Carmen Nemes, Asociatia ANAIS.
    Mesajul Doamnei Secretar de stat Ioana Liana Cazacu cu ocazia zilei de 25 noiembrie si a lansarii acestui proiect:
    "Violenta in familie are un pronuntat caracter de gen, insa lupta impotriva violentei domestice priveste intreaga societate. Victimele acestui flagel din intreaga tara trebuie protejate, iar agresorii trebuie sa constientizeze ca actul de violenta impotriva femeilor este inacceptabil si intolerabil de catre autoritati.
    Prin acest proiect ne-am propus in primul rand formarea profesionala si calificarea in domeniul incluziunii sociale a persoanelor din institutiile relevante pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane, definitivarea ghidurilor privind procedurile de instrumentare a cazurilor de violenta in familie, crearea unor mecanisme si implementarea unor masuri dedicate prevenirii si combaterii violentei domestice si a traficului de persoane, inclusiv centre dedicate si modalitati discrete de protejare a victimelor. Apoi, am realizat ca este imperios necesara infiintarea unei linii telefonice gratuite si anonime destinate victimelor violentei in familie la care acestea sa poata suna pentru informatii 24 de ore din 24.
    Mai mult, in urma acestui proiect se doreste crearea unui sistem integrat de inregistrare, raportare si management al cazurilor de violenta in familie. Acest lucru este necesar pentru a facilita inregistrarea mai usoara a datelor si elaborarea setului unitar de instrumente de monitorizare, inclusiv a fisei unice, iar mai apoi a unor politici si servicii coerente, in acord cu nevoile reale ale victimelor. "
    drapel cover
    Asociația Femeilor Universitare
    Primul
    PLANT ART 2020
    Un manifest artistic concretizat sub forma unei expoziţii de artă, care promovează respectul pentru natură, pentru un stil ...
    Anterior
    PROTEST - asistenta pentru femeile agresate!
    A.F.U. România alaturi de alte ONG-uri au cerut servicii mai bune de asistență în cazurile de violență asupra ...
    Dar din dar se face Craciunul
    Actiunea presupune ajutorul oferit mamelor si copiilor, victime ale violentei domestice.
    PROTEST - asistenta pentru femeile agresate!
    A.F.U. România alaturi de alte ONG-uri au cerut servicii mai bune de asistență în cazurile de violență asupra ...
    START - O viata de calitate in siguranta
    Proiectul are ca obiectiv sa dezvolte masuri pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane.
    Proiect Violenta impotriva femeilor educate, Liubliana
    Proiect Grundtvig “Violenta impotriva femeilor educate”
    Cluj Napoca-oraș candidat la titlul de capitală europeană 2021
    Vineri, 20 mai, la Casa Schiller, ora 17:30, s continuam ciclul prezentarilor oraselor candidate la titlul de capitala ...
    Urmatorul
    Proiect Violenta impotriva femeilor educate, Liubliana
    Proiect Grundtvig “Violenta impotriva femeilor educate”
    Ultimul
    Intalnire Proiect Grundtvig Violenta impotriva femeilor educate
    Intalnire Proiect Grundtvig “Violenta impotriva femeilor educate” Bucuresti, 5-9 iunie, 2014
    PLANT ART 2020
    Un manifest artistic concretizat sub forma unei expoziţii de artă, care promovează respectul pentru natură, pentru un stil ...
    SOUNDS OF SOUL
    Expoziție de pictură Maia Truțulescu
    Un copil înzestrat cu un talent deosebit ce a reușit să dea formă sunetelor sufletului ei printr-o claritate ...
    Centenar GWI 25-28 Iulie 2019
    Asociația Femeilor Universitare din România la a 33-a Adunare Generala a UWE (University Women Europe).
    Proiect GRUNDTVIG Violența împotriva femeilor educate
    VIOLENŢA DOMESTICĂ ÎMPOTRIVA FEMEILOR EDUCATEProgram Grundtvig de învăţare pe tot parcursul vieţii
    Utophobia - Noaptea Albă a Galeriilor
    UTOPHOBIA este o colecție de experiențe interactive ce explorează modul în care tehnologia poate răspunde fobiilor contemporane.
    100 de ani de arhitectură românească
    Cea de-a patra conferință dedicată Centenarului Marii Uniri, susținută de istoric de artă dr. Oana Marinache
    Diploma 2018
    Aflat la a cincea ediție, festivalul prezintă pentru prima dată lucrări ale absolvenților tuturor facultăților vocaționale din țară.
    Invitație WEST MEETS EAST - A CULTURAL BOOK EXCHANGE 2015 /2016
    A Cultural Book Exchange are ca scop schimbul de idei, cunoştinţe şi inspiraţie între artişti.
    Numai poetul - spectacol in memoriam Mihai Eminescu
    Va invitam luni 18 ianuarie 2016 la spectacolul de poezie dramatizata “Numai Poetul”
    De Dragobete, la Muzeul Satului
    Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” ne invită la evenimentul dedicat sărbătorii populare cunoscută sub numele de Dragobete.
    Pictori români în Franța, expoziție la Institutul Cultural Român
    Institutul Cultural Român găzduiește expoziția Pictori români în Franța.
    Cenaclul Flacăra - 3 noiembrie 2018 - Sala Palatului - București
    Membri ai Cenaclului vă așteaptă la o seară memorabilă, dedicată țării, iubirii, părinților, dreptății și libertății
    Made in RO: 100 de ani de branding românesc la București
    “Ce branduri locale de bunuri de larg consum cumpărau românii în urmă cu 100 de ani?
    Târgul Internațional Gaudeamus - Carte de Învățătură 2018
    Ediție aniversară Centenar – Radio România 90 – Gaudeamus 25
    Invitație Târgul Internațional de Carte Gaudeamus 22 - 26 Noiembrie 2017
    Jurnalista Elena Chiriță –autoare vă invită la o întâlnire cu cititorii și pe 25 şi 26 Noiembrie 2017.
    AFU Romania a participat la Conferinta Femeilor Francofone din Bucuresti
    Conferința Femeilor Francofone, Evenimentul, care a avut ca temă “Creație, inovație, antreprenoriat, creștere și dezvoltare: femeile se impun”
    Expoziţia personală de artă vizuală METAFIZIC - autor Daniela Frumuşeanu
    Complexul Muzeal BISTRIȚA-NĂSĂUD găzduieşte expoziţia personală de artă vizuală METAFIZIC, autor Daniela Frumuşeanu.
    AFU prezentă la seminarul dedicat Zilei Mondiale a Asistenței Sociale
    Asociația Femeilor Universitare din România a celebrat Ziua Mondială a Asistenței Sociale.
    Violența în familie reflectată în literatura română
    Prof. Elena Coban, va vorbi despre prezența violenței ca o realitate a vieții sociale într-un periplu prin literatura ...
    Simpozionul Să învățăm din Holocaust. O cultură a supraviețuirii.
    Evenimentul a fost dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, sărbătorită în fiecare an în data de ...
    Recital de muzică și poezie eminesciană Eu ramân ce-am fost... romantic
    “Eu rămân ce-am fost romantic”recital de muzică și poezie eminesciană
    Conferinta nationala - Violenta domestica împotriva femeilor educate
    Marturii cuprinzând cazuri reale povestite de victimele violenței în familie.
    Expozitia de arta vizuala POVESTI CU SI DESPRE PAPUSI,8 Martie 2015
    Expoziţia are ca subiect principal păpuşa unicat supradimensionată, realizata în general din material textil imprimat, colat, brodat sau ...
    Dar din dar se face Craciunul
    Actiunea presupune ajutorul oferit mamelor si copiilor, victime ale violentei domestice.
    PROTEST - asistenta pentru femeile agresate!
    A.F.U. România alaturi de alte ONG-uri au cerut servicii mai bune de asistență în cazurile de violență asupra ...
    START - O viata de calitate in siguranta
    Proiectul are ca obiectiv sa dezvolte masuri pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane.
    Proiect Violenta impotriva femeilor educate, Liubliana
    Proiect Grundtvig “Violenta impotriva femeilor educate”
    Cluj Napoca-oraș candidat la titlul de capitală europeană 2021
    Vineri, 20 mai, la Casa Schiller, ora 17:30, s continuam ciclul prezentarilor oraselor candidate la titlul de capitala ...
    Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen
    Susţinerea egalităţii de gen la nivel european
    Elisa Leonida Zamfirescu - prima femeie inginer din lume
    Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer din lume, şefă a laboratoarelor Institutului Geologic al României
    15 / 16 si 22 / 23 septembrie 2018, zilele Atelierelor Deschise de Arte Textile
    Vor fi deschise pentru vizitare spatiile de creatie de tapiserie, imprimerie, broderie moda sau obiect textil.
    Expozitia de arta vizuala Master an I - Disertatie, 2018
    În perioada: 18 iunie-1 iulie 2018 UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE ARTE BUCUREŞTI a organizat expoziţia de artă vizuală MASTER ...
    Expozitia de arta vizuala TIC-TAC/Dizertatie 2018
    Proiectul TIC-TAC ne invită să ne gândim mai mult la timpul irosit.
    Expozitia de arta vizuala Invocarea Alchimiei
    Proiectul INVOCAREA ALCHIMIEI a fost creat cu scopul de a înțelege mai bine alchimia și universul.
    Expozitia de arta vizuala Delirium - Butterfly effect
    Proiectul Delirium- Butterfly Effect a fost inspirat de fluture ca simbol al infinitului şi posibilităților multiple create de ...
    AFU România l-a adus pe Moș Crăciun la Centrul de Copii ACCES
    25 de copii găzduiți de Centrul ACCES au primit cadouri de la Mos Craciun
    Expozitia de arta vizuala Periplu ancestral
    Sunt expuse studii de desen/culoare şi compoziţii decorative realizate pe suport din hârtie sau material textil .
    Valeria Tofan la Festivalul de Arta Naiva, Katowice, 2017
    Festivalul Art Naif de la Katowice este un festival unic in Polonia, printre cele mai mari din Europa. ...
    Expoziţie master an I UNARTE
    13 iunie 2017, ora 19:00, vernisajul expoziţei de artă textilă MASTER an I, la sediul Metropolis Center
    Andreea Pierșinaru, membră AFU promovează România în CHINA
    Andreea Piersinaru – membră a Asociației Femeilor Universitare din România a organizat un stand expozițional de promovare a ...
    PERIPLU ANCESTRAL
    Publicul poate admira studii de desen/culoare şi compoziţii decorative realizate pe suport din hârtie sau material textil -
    Expozitia PLANTART 2017
    Expoziţia cuprinde teme de atelier din cadrul semestrului I, an universitar 2016/2017 şi promovează respectul pentru natură, pentru ...
    O zi de istorie și cultură în București
    Agenda evenimentului a cuprins: vizitarea Muzeului Național Cotroceni și a Palatului Elisabeta.
    Pictorița Valeria Tofan, membră AFU, a primit marele premiu George Apostu
    La Salonul de Primăvară al Artei Naive, pictorita Valeria Tofan a primit marele premiu George Apostu.
    Eminescu mereu printre noi
    Vă invităm să urmărim împreună un traseu bucureștean al locurilor de valoare civică din capitală de amintirea cărora ...
    Invitație lansare de carte - Gaudeamus 2016
    Invitatie la lansarea volumului “Relații Internaționale și Diplomație – între teorie și practică”.
    Inaugurarea filialei AFU Curtea de Argeș
    La 141 de ani de la nașterea Reginei Maria, AFU a inaugurat filiala Regina Maria din Arges.
    Invitație Salonul național de artă medievală
    Sunt expuse lucrări inspirate din iconografia creştină: frescă, mozaic, vitraliu, tapiserie, ceramică, sticlă, metal, grafică, pictură, sculptură etc.
    Bucuresti- oraș candidat la titlul de capitală cultural europeană 2021
    Conferinta dedicata orasului Bucuresti, candidat la titlul de Capitala culturala europeana.
    Timișoara-oraș candidat la titlul de capitală culturală europeană
    Conferinta dedicata orasului Timisoara, candidat la titlul de Capitala culturala europeana.
    Baia Mare - oraș candidat la titlul de capitală europeană 2021
    Prezentare Baia mare, oras candidat la titlul de capitala europeana culturala.
    Invitație expoziție - TRANS (A) GRESĂRI IRONICE
    Expoziţia se doreste o dezbatere cu mijloacele specifice artei contemporane, a unor teme de actualitate, în cheie ironică.
    Campania 16 zile de activism împotriva violenței asupra Femeilor
    16 zile de Activism impotriva Violentei asupra femeilor”
    Conferinta Asociatiei Femeilor Universitare, 16 octombrie, 2014
    Conferinţa a vizat cunoasterea prevederilor Convenţiei de lstanbul şi a si a modului in care pot fi folosite ...
    Conferința O EDUCATIE DE CALITATE PENTRU TOȚI ÎN EUROPA
    AFU România găzduiește în premieră la București “Adunarea Generală și Conferința anuală” a Asociației Femeilor Universitare din Europa ...
    Intalnire Proiect Grundtvig Violenta impotriva femeilor educate
    Intalnire Proiect Grundtvig “Violenta impotriva femeilor educate” Bucuresti, 5-9 iunie, 2014
    000
    010
    011
    012
    013
    014
    015
    016
    017
    019
    020
    021
    022
    023
    024
    026
    027
    028
    030
    031
    032
    033
    034
    035
    036
    037
    038
    039
    040
    041
    042
    043
    044
    045
    046
    047
    048
    049
    050
    051
    052
    053
    054
    055
    056
    scrollleft
    scrollright
    closebutton
    000
    010
    011
    012
    013
    014
    015
    016
    017
    019
    020
    021
    022
    023
    024
    026
    027
    028
    030
    031
    032
    033
    034
    035
    036
    037
    038
    039
    040
    041
    042
    043
    044
    045
    046
    047
    048
    049
    050
    051
    052
    053
    054
    055
    056
    scrollleft
    scrollright
    closebutton
    gb English
    gb English
    gb English
    gb English
    emptycaretup
    spinner