160 de ani de la Unirea Principatelor RomâneJanuary 22, 2019January 22, 2019Andreea Popescu

Pe 24 ianuarie, marcăm împreună la Teatrelli 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Te așteptăm de la 18:30, pentru o seară încărcată cu emoții.

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare la Casa de bilete Teatrelli la numărul de telefon: 0735.560.692.

Ora 18:30 – Dezbatere susținută de acad. prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici și dr. Adrian Majuru, care vor aprofunda relația dintre trecut și prezent, pentru a putea aplica soluții situațiilor disfunctionale, pe care le trăim.

Ora 19:30 – Concert al ansamblului Imago Mundi.

Concertul Imago Mundi va ilustra unul dintre efectele Unirii Principatelor Române: libertatea de a trece in plan muzical și vizual de la un peisaj românesc la altul, sub aceeași identitate culturală. Repertoriul va fi unul special: compoziții și aranjamente contemporane, inspirate din muzica tradițională a Munteniei, Olteniei și Moldovei – o selecție din proiectele recente ale ansamblului, „Isvor. George Enescu”, „Isvor. Constantin Brâncuși” și „100”. Concertul, cu durata de o oră, va fi însotit de proiecții video originale mixate în timp real.

Despre Imago Mundi

Fondat în 2001 de Oana și Daniel Ivașcu, cu o bogată experiență acumulată de-a lungul celor peste 17 ani de existență, ansamblul Imago Mundi a fost primit cu entuziasm la Viena, Istanbul, Estoril, București, Berlin, Riga, Londra, New York, Belgrad, Budapesta și Tunis.

Imago Mundi atrage deopotrivă publicul interesat de muzica veche, cât şi pe ascultătorii de muzică clasică, jazz sau rock. Imago Mundi se adresează unui public dinamic, care caută alternative la muzica de consum; perspectiva din care este construit discursul muzical este aceea a omului contemporan, care nu expune piese de muzeu, ci cântă o muzică vie; este perspectiva omului influenţat de experienţa urbană, care ascultă jazz, rock, muzică clasică sau electronică deopotrivă, dar pentru care bucuria muzicii este întotdeauna motivată de ce simte, şi nu de ce „se poartă”.