Pictori români în Franța, expoziție la Institutul Cultural RomânJanuary 15, 2019January 15, 2019Andreea Popescu

Locația: Institutul Cultural Român, Sala festivă, Aleea Alexandru nr. 38, București, Sector 1

Perioada: 15 – 25 ianuarie 2019

Orar: Expoziția este deschisă zilnic între orele 10:00 – 18:00

Vernisaj: Marți, 15 ianuarie 2019, orele 18:00

Institutul Cultural Român găzduiește expoziția Pictori români în Franța. Deschiderea expoziției va avea loc în prezența reprezentanților Institutului Cultural Român, Ambasadei Franței în România, Institutului Francez din București, Asociației „Soleil de l’Est” și a pictorilor expozanți.

Expoziția de la Institutul Cultural Român reprezintă o nouă etapă, de data aceasta în România, a prezentării de către Soleil de l’Est, pe simezele prestigioase ale ICR, a unei selecții de 35 artiști, care au fost receptivi la impactul cu cultura franceză, cu ocazia participării acestora la rezidențele de artiști conduse în Franța de asociația Soleil de l’Est, în perioada 2001 – 2014.

Obiectivele manifestării culturale converg, în primul rând, în a prezenta publicului bucureștean un grup de prestigioși pictori români, care au reprezentat cu înaltă creativitate artistică pictura contemporană.

Toți acești pictori au colaborat cu Asociația „Soleil de l’Est” pe direcția organizării în Franța și ulterior în alte țări UE, a peste 150 de manifestări culturale de prestigiu, expoziții de pictură, lansări de carte, rezidențe de artiști, întâlniri cu membrii comunităților românești din Franța, contacte cu pictorii locali și cu organizațiile din care fac parte.

Totodată, la această expoziție sunt prezenți, prin lucrările lor, și pictori români seniori, ale căror lucrări asociația le-a prezentat în Franța, în mai multe expoziții. Cu această ocazie aducem un omagiu artiștilor Dan Hatmanu și Marian Condruz, plecați dintre noi în ultimele luni ale anului 2018.

Pictorii expozanți sunt următorii :

Ion ATANASIU-DELAMARE, Levente ALBERT, Dalia BIALCOVSKI, Gabor BIRO, Nicolae BLEI, Nicolae CATAVEI, Dan CIOCA, Nicolae CIOCHINA, Gellu COSTEA, Augustin COSTINESCU, Marian CONDRUZ, Daniel CRACIUN, Horea CUCERZAN, Victor DIMA, Vasili DIVIZA, Cornel DRAGAN-TÂRGOVISTE, Mihail GAVRIL, Daniela GRAPA, Dan HATMANU, Ana-Ruxandra ILFOVEANU, Niculae IORGA, Lucian LICIU, Dumitru MACOVEI, Waldemar MATTIS-TEUTSCH, Mihaela MODÂLCA, Costin NEAMTU, Lisandru NEAMTU, Stefan PELMUS, Vasile POP-NEGRESTEANU, Marilena PREDA-SÂNC, Gabriel STAN, Valentin TANASE, Vasile TOLAN, Angela TOMASELLI, Corneliu VASILESCU, Daniela ZBARCEA.