Muzeul Nomad de Artă ContemporanăOctober 2, 2018October 2, 2018Andreea Popescu

Vineri, 5 octombrie 2018, la 19:00, la Muzeul Nomad de Artă Contemporană, Strada Izvor nr.2-4, Sector 5, București, va avea loc o expoziție itinerantă pe tema inegalității de șanse și a discriminării entice.

George Vasilescu, Claudiu Cobilanschi, Simona Constantin, Suzana Dan, Cosmin Filisan, SOKERES sunt artiștii selectați prin concurs să creeze împreună cu comunitatea din Rahova-Uranus, vecinii muzeului, precum și cu rezidenți din Aleea Livezilor, patru lucrări de artă care să apropie emoțional două lumi care nu se întâlnesc niciodată – cea a turnurilor înalte din Pipera și cea a comunităților marginale.

Singura expunere a lucrărilor la MNAC are loc de Noaptea Albă a Galeriilor – NAG, eveniment în care trupa de teatru PlayHood va juca piesa „Friday”, iar Cosmo va face un performance de percuție ce va ghida publicul în descoperirea lucrărilor.
După lansare, expoziția poate fi cerută de companiile care doresc să aducă arta mai aproape de angajații lor, la muncă, în mediul în care aceștia își petrec >8h/zi.

Muzeul Nomad de Artă Contemporană este un proiect al programului MNAC de Community Outreach ce are ca obiectiv dezvoltarea publicului muzeului prin derularea unor proiecte educaționale și intervenții artistice dedicate unor comunități țintite. Astfel, muzeul devine o agora pentru dezbatere a temelor care prin dialog între membrii societății pot fi înțelese mai bine prin spargerea limitelor impuse de prejudecată.

Proiectul este cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare proiecte culturale II/2018, aria Arte Vizuale. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. Dezvoltat cu sprijinul și consilierea celor de la Policy Center for Roma and Minorities.