Concert Kira KiralinaSeptember 28, 2018September 28, 2018Andreea Popescu

 

Când: sâmbătă, 29 septembrie 2018, ora 19:00

Unde: Sala Radio

Ansamblul de muzică veche ANTON PANN
Dirijor: CONSTANTIN RĂILEANU

Solişti: MAHMOUD CHOUKI TAWEFIK BELKHDAR

La limita dintre realitate și legendă, povestea tinerei hangițe Kira Kiralina din portul Brăilei străbate timpul, fascinând scriitori, cineaști și muzicieni, deopotrivă prin dramatismul și parfumul oriental ce emană din fiecare scenă istorisită.

Spectacolul propus de Ansamblul Anton Pann este construit în jurul baladei omonime și reiterează prin intermediul muzicii și al video-proiecției o ipotetică peregrinare din apele Dunării în cele ale Mediteranei, pe urmele preafrumoasei Kira, din România până în Maroc, trecând prin Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia și Spania.

Alături de muzicienii români, vor fi pe scenă și trei artiști marocani de marcă: Mahmoud Chouki – chitară și louthar, Tawfik Belkhdar – percuții, Roaa – voce, care vor completa exotica poveste ce va fi istorisită pe scena sălii Radio în seara zilei de sâmbătă 29 septembrie 2018.

Muzica propusă de artiști este una sincretică ce îmbină jazz-ul cu sonoritățile arhaice specifice fiecărei culturi ce va fi amintită în spectacol.